4 oktober 2020
19:20

Djurgårdens IF FF 3

Referat: IFK Aspudden-Tellus F17 - Djurgårdens IF FF 3

Kvällens match mot serieledarna Aspudden Tellus ("AT") slutade oavgjort 3-3 efter en heroisk insats av våra tjejer. Vi spelade ca 60 minuter med 10 tjejer på plan sedan Målvaktsstina blivit utvisad efter en halvtimmes spel för att ha stoppat bollen med händerna utanför straffområdet. Rätt dömt men oerhört tungt. India ställde upp för laget och klev in mellan stolparna. Detta skedde vid ställningen 1-1. Vår inledning var lite krampaktig och vi hade svårt att få till något spel, vi sprang mest runt och jagade boll utan att få tag i den. AT tog följdriktigt ledningen med 1-0. Som så ofta jobbade vi oss dock in i matchen och började hitta rätt i passningsspelet, vissa större aggressivitet och vinna bollduellerna. I takt med att anfallsspelet började stämma bättre skapade vi ett visst tryck mot AT och när Ida, på ett mycket vackert skott utifrån drog in kvitteringen i högra krysset kändes det rättvist. Med tio spelare på planen krävdes ett ännu hårdare jobb från alla. Med ca 10 minuter kvar av första halvlek snodde Lotte bollen från en AT-försvarare och ensam med målvakten rullade hon, hur kyligt som helst, in ledningsmålet, 1-2. I halvtid tog vi beslutet att spela utan toppforward för att istället hota från kanterna och med djupledspass till offensiva mittfältare med fart. I försvarsspelet bestämde vi oss för att säkra att vi var på rätt sida om motståndarna och hugga först när AT förlorade kontrollen över bollen. Detta genomförde tjejerna fantastiskt bra hela andra halvlek även om det var en del trötta kroppar och huvuden i slutet. Ganska tidigt i andra halvlek utökade vi ledningen till 1-3 sedan Alva mött en perfekt hörna från Victoria med låret och stött bollen i mål. Victoria slog flera fina hörnor i andra halvlek som alla blev till farliga lägen. Vi hade ytterligare bud på mål när Moa sprang sig fri till höger i straffområdet två gånger om men målvakten stod i vägen båda gångerna. Även Ida hade en fin chans från högerkanten. Ju längre halvleken gick, desto större blev ATs spelövertag. Omedelbart efter vårt 1-3 mål lyckades AT reducera efter en lite rörig situation där det kändes som att domaren lika gärna kunde ha blåst frispark till India som blev ganska bryskt attackerad. Med ca 10 minuter kvar att spela kom så kvitteringen som var ett totalt slumpskott, en rensning som damp ner precis under ribban. Lite trist med ett sådant mål men på det stora hela rättvist sett till spelbilden och antalet chanser. Extra beröm till India som klev in i målet i Stinas ställe. Annars förtjänar alla spelare beröm för sin inställning och attityd både på och utanför planen när vi tvingades revidera vår matchplan och bytena inte blev av riktigt som tänkt. Bra jobbbat alla tjejer!